lauantai 16. maaliskuuta 2013

Flunssa hellitti ainakin vähäksi aikaa…

Söin vielä yhden antibioottikuurin, joka olikin kuudes kuuri marraskuun jälkeen. Kävin maanantaina korvapolilla tutkittavana. Siellä tehtiin kuudennen kerran poskiontelopunktio ja todettiin että tulehdus on ohi. Kaikki flunssan oireetkin olivat ohi. Menen ensiviikolla keskussairaalaan pääkopan tt-kuvaan jotta voidaan varmistua, ettei poskiontelotulehdus ollut hammasperäistä. Olen myös vielä menossa käymään infektiopolilla kunhan saan ajan. Siellä tutkitaan tarkemmin vastustuskykyni heikkenemistä ja päätetään mahdollisesti tarpeellisista toimenpiteistä.

Nyt tosin taas tuntuu että flunssaoireilu on alkamassa uudestaan. Täytyy yrittää taistella vastaan. Olisi kiva olla vähän aikaa kunnossakin. Aloittelin jo vähän lihaskuntoharjoitteluakin ajatuksena, että viikon parin päästä voisin siirtyä kuntosalille. Kyllä sitä onkin kunto rapistunut muutamassa kuukaudessa. Nyt kun pysyisin terveenä, niin voisimme käydä kotona pääsiäisenä ilman riskiä, että tartutan flunssan äidille.

Äiti sai viime viikolla huonoja uutisia lääkäriltä. Viimeiset kuukaudet tiputetut solunsalpaajat eivät olleet enää tehonneet ja syöpä oli edennyt laajasti useissa paikoissa luustossa. Solunsalpaajat vaihdettiin suun kautta otettaviin. Ilmeisesti nyt ei ole enää olemassa muita lääkkeitä joihin voitaisiin tarvittaessa vaihtaa, ainoastaan mahdollisesti yhdistellä joitain aiemmin käytettyjä eri tavalla. Emme voi kuin uskoa, että uudet lääkkeet pysäyttäisivät etenemisen taas joksikin aikaa ja antaisivat äidille vielä lisää aikaa olla luonamme.

-Tapio

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Taas tipassa...

Makailen syöpäpolilla taas immunoglobuliini tipassa. Vielä pitäisi muutama tunti jaksaa, siispä päätin alkaa kirjoittaa. On taas sen verran kalliit lääkkeet pullossa, että jään kyllä yhteiskunnalle taas paljon velkaa.

Flunssa ei ole vieläkään hellittänyt, vaikka edellisen tiputuksen jälkeen veriarvot hieman paranivat ja toinen antibioottikuurikin on jo menossa. Kävin aamulla ennen polille tuloa yksityisellä punkteeraamassa poskiontelot. Flunssa on ilmeisesti pesiytynyt poskionteloihin jo kauan sitten. Aamullinen punktio oli jo kolmas kerta ja vieläkin onteloista tuli runsaasti skedaa. Menenkin ensi viikon alusta taas uudestaan punkteerattavaksi. Antibioottienkin pitäisi olla nyt ainakin oikeat, kun bakteeri määritettiin viljelystä. Flunssa on kyllä kestänyt jo niin kauan, että alkaa väkisin myös miettiä erilaisia vakavampiakin syitä pitkittymiseen. Täytyneekin keskustella asiasta tarkemmin lääkärin kanssa, kun joskus saan sellaisen kiinni. Toissapäivänä soitti joku uusi lääkäri verikoetuloksista ym. ja hän oli kyllä asioistani pihalla kuin lumiukko.
En ole vielä alkanut aktiivisesti etsiä uutta työpaikkaa. Toisaalta ammattiosaston hommien kautta tiedän, ettei kaupungissa juuri tällä hetkellä ole alani töitä tarjolla. Ajattelin aktivoitua asiaan enemmän huhtikuun vaihteessa. Olen irtisanomisajan palkalla ilman työvelvoitetta toukokuun loppuun. Teija on tehnyt syyskuusta asti sijaisuutta kaupungin vanhuspalvelupuolella. Huhtikuun eka viikolla sijaisuus muuttuu vakituiseksi viraksi. Paikka laitettiin auki yleiseen hakuun. Uskon tosin että Teija saa paikan 110 prosenttisella varmuudella. Hän vain on niin uskomattoman hyvä. ;)  

Irtisanomisestani on tehty erimielisyysmuistio, joka on nyt ammattiliitossani. Asian käsittely saattaa kuulemma kestää vuosia, ennen kuin lopullinen ratkaisu korvauksista tms. ratkeaa. En ole kuitenkaan murehtinut sinänsä koko irtisanomisasiaa. Ainut mikä välillä on mietityttänyt, on se, etten saa koskaan tietää irtisanomisen todellista syytä ja muutamien henkilöiden osallisuutta prosessiin. Harmittaa kun täytyy olla asian loppuun käsittelyyn asti väleissä yrityksen luottamushenkilöiden kanssa, vaikka he hoitivat osuutensa luokattoman huonosti. Tekisi mieli avautua muutamasta asiasta, mutta se taas hankaloittaisi mahdollisesti välttämätöntä yhteistyötä jatkossa.

Olen kiertänyt alkuvuoden tiiviisti etelä suomessa ammattiliiton hallinnon kokouksissa ja erilaisissa ay-koulutuksissa. Olen ollut syksystä asti mukana ay-opistojen yhteisessä pilottihankkeessa, jossa on mukana parikymmentä nuorta kahdeksasta eri ammattiliitosta. Meillä on ollut jo neljä koulutusjaksoa joissa on käyty läpi mm. työhyvinvointia, esiintymistä, mediaesiintymistä, mielipidekirjoittamista, ay-historiaa ja yritystaloutta. Keväällä on vielä kaksi koulutusjaksoa ja syksyllä tutustumismatka Euroopan parlamenttiin. Ideoin nettiin uutta poliittiseen uutisointiin ja keskusteluun keskittyvään foorumia. Foorumi on nyt opiskelijaporukkamme testikäytössä ja näyttää todella lupaavalta. Julkistamme näillä näkymin foorumin huhtikuussa.

Maaliskuun loppuun mennessä pitäisi osallistua yhteishakuun. Aion edelleen hakea lukemaan työn ohessa humakiin järjestötoimintaa. Soveltuvuuteni hakuun ei ole selvää koska pohjakoulutukseni ja työkokemukseni ei vastaa täysin haun kriteereitä. Voin kuitenkin hakea erillisessä haussa. Tarvittaessa luen ensi vuonna avoimen puolella sen verran, että saan hakukelpoisuuden seuraavalle vuodelle. Olen myös katsonut muita vaihtoehtoja, joista liiketalous nousi ainakin esille varteen otettavaksi vaihtoehdoksi.

-Tapio